3 tips til at blive klar til folketingsvalget

Føler du dig klædt godt på til valgkampen den 1. november? Nogle gange er det indlysende, hvad der skal stemmes, andre gange kommer man helt i tvivl. Bare rolig, du er langt fra den eneste, der har svært ved at stille dig sikker i forhold til folketingsvalget. 

Der er nogle ting, du kan gøre for dig selv, for at føle dig mere parat til at sætte dit kryds. I denne artikel kommer vi ind på 3 gode tips til, hvordan man bliver klar til folketingsvalget. 

1. Læs op på lektien

Det siger måske sig selv, men du er nødt til at læse op på de forskellige partier for at kunne træffe et kvalificeret valg. Det kan godt virke overskueligt, at skulle gøre sig klog på alle partierne, men du kan sagtens finde en god blog om folketingskandidaterne, som overskueliggøre de forskellige partier. 

Hvis du allerede har en ide om, hvem du gerne vil stemme på, så kan du med fordel tjekke op på deres mærkesager for folketingsvalget 2022. 

2. Tag en kandidattest

Der er mange folketingskandidater at vælge imellem, og det kan være svært at vide, hvem man umiddelbart er mest enig med. Derfor findes der en god håndfuld kandidattests, som kan navigere dig i din beslutning. 

En kandidattest stiller dig en lang række politiske spørgsmål vedrørende forskellige samfundsproblematikker. Når du svarer på de forskellige spørgsmål, så finder testen en folketingskandidat og et parti, som stemmer bedst overens med de svar, som du har givet. Testen behøver selvfølgelig ikke give dig det endegyldige svar, men det kan være behjælpeligt til at spore dig på rette vej. 

3. Snak med venner og familie

Det er altid en god ide at tage en snak med dine nærmeste. Ikke fordi du nødvendigvis synes det samme som dem, men det kan give dig perspektiv på sagerne at snakke med andre. 

Måske har dine venner nogle gode kilder eller informationer, som kan hjælpe dig på vej til at træffe et valg. Det kan også være at en lille politisk diskussion i familien kan bringe dig tættere på din beslutning. Hvis du fortsat ikke ved, hvem din stemme bør gå til, så husk du altid har mulighed for at stemme blankt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *