Få en smag af naturen gennem din mad

Vinteren er lige om hjørnet og det samme gælder de elskede madtraditioner som fejres landet over. Det er sådan at mange godt kan lide at forholde sig til de gamle traditioner. Det er hyggeligt og lækkert. Det er det som de fleste er vant til. Men det kan jo være at du gerne at du gerne vil pifte maden op på denne tid. Måske med en anden smagsprofil eller bare noget helt nyt. Det siges ofte at vintermad er tungt og ligger gydt i maven men det behøver slet ikke at være sådan. Du kan sagtens have en naturlig samling af god mad og lækre retter til de kolde måneder. Maden kan være let, lækker og sund.

Det kan du gøre for at pifte madplanen op

Det er en god ide at prøve at eksperimentere på klassiske retter. Du kan begynde mildt med at introducere mere grønt til dine måltider. Du kan balancere kød og mindske det lidt imens du introducere simple velkendte grønsager såsom hvidkål og gulerødder. Du kan også introducere nødder og frugter til din morgenmad. Det går det nemt, lækkert og sundere.

For at få en varieret aftensmad, kan du for eksempel prøve at spidse mere fisk. Der findes et utalligt nummer af opskrifter som du kan prøve af. Mange er endda lette at lave hvis du tænker at du kan sparer tiden. Fordi det er blevet råkoldt, så skal der selvfølgelig være plads til varm mad. Den varme mad der varmer kroppen gennem de kolde dage. En god gryderet kan gøre dig og familien glad. For eksempel kan du lave en grøn gryderet med kikærter og kartofler. Det er en hurtig og sund ret fyldt med grøn og god smag. Samtidig laves den varmt så du varme kroppen op til aftensmaden.

 

Det kan også gøres udenfor

Selvom det er kold udenfor, kan det alligevel betale sig at tilbedere noget af maden udenfor.

For eksempel kan du investere i en rygeovn. Rygeovne kan være en god mode at tilberede maden på. Det kræver at du har tiden til det selvfølgelig men du kan røge diverse madvare og give dem en lækker røgning. Du kan se mere her for informationer om rygeovne.

Du kunne også tage den klassiske rute og tænde op for grillen. Bare fordi det er koldt, behøver du slet ikke at ofre den friske smag og vente til sommermånederne.

Det tænkes ofte at vinteren ikke er egnet til at grille i, men det er ikke nødvendigvis sandt. Du kan tage grillen og sætte den i læ eller nær huset. Det kan hjælpe grillen med at holde varmen.  Dertil kan det være en god ide at starte grillen tidligere da den kan være længe om at starte op. Hvis du skal stege større madvare såsom hele kyllinger eller en flæskesteg til julen, så er det godt at starte op i rimelig god tid. Hav derfor altid et termometer ved hånden. Til sidst ville det være en god ide hvis maden kunne få lov til at passe sig selv så du ikke behøver at stå ude i kulden. Vinteren behøver ikke at forhindre i at få god, sund mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *