Guide: Hvad kan man opleve i den gamle by i Odense?

Midt på Fyn ligger Odense og i Odense har man valgt at værne om og bibeholde en del af den gamle by. Altså de bygninger som vores tidligere generationer byggede. Ikke blot for ti eller tyve år siden men for hundrede år eller længere siden. Du vil altså her kunne opleve hvordan man levede og byggede huse for rigtig mange år siden. I odensebladet.dk vil du kunne læse langt mere om den gamle by i Odense, men her kommer lidt fakta om seværdigheden. Læs med og se hvad du kan opleve i den gamle by i Odense.

Bygninger fra hele Danmark

I den gamle by i Odense er det ikke blot fynske bygninger du kan opleve. Nej faktisk er det gamle og velbevarede bygninger fra hele Danmark som du kan opleve her. Du kan derfor også se gamle bygninger fra dele af Danmark som du måske kender godt. Du kan få oplyst hvor hvert enkelt byggeri kommer fra i Danmark. Du kan derfor gå på jagt efter huse der kommer fra den egn hvor du selv bor.

Oplev både det udvendige og det indvendige

Det er ikke kun den udvendige del af bygningerne du kan få lov at opleve. Nej, du kan også få lov at gå ind i de gamle huse og se hvordan man levede den gang. Du kan se køkkenet og dermed opdage hvordan det var, at lave mad tilbage i den tid hvor huset er fra. Det er nemlig noget anderledes end det er i dag. Du kan også opleve købstaden og se hvordan butikkerne dengang så ud. Både indvendigt og udvendigt kan du se butikkerne. Det er en sjov oplevelse at se, hvor store forskelle så relativt få år alligevel har haft for mennesket og dets levestandard.

Haver gennem tiden 

Til hvert eneste hus og hjem i den gamle by i Odense er der også anlagt en have til. Her kan du gå på opdagelse og også her fornemme hvordan deres haver så ud den gang. Haverne er nemlig anlagt med samme finesse som husene og passer til den tid som huset er fra. Du kan derfor gå en tur rundt i haverne og også her se hvordan moden og tiden ændrede sig gennem årene.

Håndværk og værksteder

I dag bliver langt de fleste ting lavet af maskiner, men den gang som husene i den gamle by i Odense er fra, der byggede man alting selv. Dette kan du også få lov at opleve her. Du kan se hvordan værkstederne så ud og hvilke produkter man kunne lave på de enkelte værksteder. Det var nemlig slet ikke muligt at lave mange af de ting, som man bruger i dag. Tag derfor på en rejse tilbage i tiden og se hvordan håndværk så ud den gang. Se også hvor man lavede tingene henne og hvordan værkstederne så ud dengang – der er en hel verden til forskel på hvordan værksteder ser ud i dag. Så tag børnene med under armen og oplev den gamle by i Odense.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *