Tips til hvis du vil have plantet frugttræer

På en sommerdag findes der ikke noget meget bedre end god frugt. Hvis det endda er frugt, som kommer fra egen have, så er det som om, det bare smager lidt bedre. Hvis du godt kunne tænke dig at få plantet et eller flere frugttræer, så kan du herunder få tips til, hvordan du kommer godt igennem processen.

Vælg et frugttræ, der kan klare dine forhold i haven

Der findes flere forskellige frugttræer, som sagtens kan vokse i vores klima. Det handler bare om at vælge de rigtige. Særligt pærer, æbler, blommer og kirsebær kan nemt dyrkes i haven, så disse er gode bud. Hvis du dog har mange fugle, som spiser dine frugter, så kan du med fordel vælge at få plantet Dønnisens Gule kirsebær. Fuglene gider nemlig sjældent spise disse gule bær.

Gør dig nogle økonomiske overvejelser

Det er enormt lokkende at gå shop-amok efter frugttræer på en planteskole eller lignende, men det er en god idé at gøre sig nogle overvejelser i forhold til økonomien inden. Som ung er der desuden også andre ting, som skal betales. Det kan derfor være en god idé at lægge en plan, inden du skal købe dine næste frugttræer. Du kan selvfølgelig sætte dig ned selv og regne lidt på det hele, men der er også mulighed for at få råd om penge fra faglærte, hvis du ikke selv er en haj til økonomi.

Vær beredt på skadedyr

Det bedste, du kan gøre for dine frugttræer, er at forebygge mod skadedyr. Det kan du eksempelvis gøre ved at fjerne syge og angrebne blade, lige så snart du opdager dem. Derudover kan du også få hjælp fra andre insekter, som spiser skadedyrene. Du kan give de gavnende insekter gode forhold ved at sætte planter under frugttræet, som blomstrer, efter frugttræerne har gjort det. Fugle kan ligeledes hjælpe til med at komme skadedyr i frugttræer til livs. Du kan derfor med fordel sætte en mejsekasse op, så de tiltrækkes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *