Aktiv livsstil giver bedre nætter

Motioner dagligt

Hvis du har en aktiv livsstil, og dagligt får rørt din krop, så vil det også automatisk kunne mærkes om aftenen, når energiniveauet er i sænk. Hvis du derimod ikke får bevæget dig fysisk i løbet af dagen, så vil du også opleve, ikke at kunne falde i søvn om aftenen. Hvis det er tilfældet, så bør du overveje, at dyrke mere motion dagligt, netop for at udnytte den energi, din krop opbygger. I kontekst kan man sammenligne det med en hund. Hvis du har en aktiv hund, så vil den også blive ustyrlig, hvis den ikke får brugt den energi, den har. Det samme gælder os mennesker. Derfor vil en aktiv livsstil give en bedre søvncyklus.

Hvilken motion er godt

Det kommer ikke bag på dig, at motion er sundt og godt for din krop. Men motion er ikke godt, bare for at du kan falde hurtigere i søvn om aftenen. Det er også godt for dit generelle helbred. Når du får brugt din krop, styrker du dit hjerte, dine muskler og led. Jo mere du bevæger dem, jo længere tid virker de, jo ældre du bliver. Man kan ikke undgå, at musklerne bliver svagere med alderen, men hvis du sørger for, at bevæge dine muskler og led så meget du kan, og så længe du kan, så vil det gavne din funktionelle levevilkår, når du bliver ældre.

Hold dig fra opkvikkende mad og drikke inden sengetid

Hvis det er en generelt problem, at du måske har svært ved at sove om aftenen, så kan det være fordi, at du enten spiser eller drikker forkert inden sengetid. Hvis du drikker kaffe efter spisetid, er det ikke så undeligt, at du ikke kan sove. Koffeinen i kaffen, kvikker nemlig din hjerne. Derfor bør du undersøge, hvad du egentlig spiser og drikker, før du går i seng. Der findes også nogen deciderede fødevare, som du kan spise, som vil give en naturlig træthed.

Undgå motion lige inden sengetid

Det er sundt at dyrke motion, og at tære på kroppens energidepot, vil give en naturlig træthed om aftenen. Men ikke hvis du dyrker motion lige inden sengetid, så opnår du nemlig direkte modsatte effekt. Når du dyrker motion, så stiger dit adrenalin i kroppen, lidt ligesom koffeinen i kaffen. Dit adrenalin falder ikke, så snart du stopper med at dyrke motion. Der går lige 2-3 timer inden, og nogen gange længere tid hos nogen. Det er individuelt hos hver enkel. Så hvis du skal dyrke motion, så undgå, at gøre det om aftenen, og i så fald, så sørg for, at der er et par timer til det er sovetid.

Når uret indikere sovetid, så er det på tide at hoppe i seng. Livet er for kort til dårlige senge, så hvis du har en dårlig seng, så burde du skifte den ud med en seng af høj kvalitet, som støtter din krop de helt rigtige steder. Tjek https://sengeguruen.dk/ og find din drømmeseng, så du kan gå nogle bedre nætter i møde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *