Når selv læsning bliver en kamp

For børn med ordblindhed kan skolen være en daglig kamp. Hver lektion, hver opgave og hver opgave er en kamp, fordi ordblindhed gør det svært at læse. Og når det er svært at læse, bliver alt andet også sværere.

Det er let for forældre at føle sig hjælpeløse, når deres barn kæmper. Men den gode nyhed er, at der er ting, du kan gøre for at støtte dit barn og hjælpe det med at få succes. Her er tre tips til at hjælpe et barn med ordblindhed i skolen.

1. Forkynd dig for dit barn 

Hvis du har mistanke om, at dit barn måske har ordblindhed, er det første skridt at få det vurderet af en kvalificeret fagperson. Når du har fået en diagnose, kan du begynde at advokere for de tilpasninger og ressourcer, som de har brug for for at få succes i skolen. Dette kan indebære samarbejde med deres lærere om at udarbejde en individuel uddannelsesplan (IEP) eller en 504-plan. Disse planer beskriver de specifikke tilpasninger og ændringer, der skal indføres for at hjælpe dit barn med at få succes.

2. Hjælp dem derhjemme 

Du kan også støtte dit barns læring derhjemme ved at give rig mulighed for at øve og gentage. Og selv om det er vigtigt at fokusere på de områder, hvor de har problemer, skal du også sørge for at fejre deres succeser undervejs! Ved at indgyde dit barn en kærlighed til læring hjælper du det med at udvikle den selvtillid, det har brug for til at overvinde enhver forhindring.

3. Opsøg ressourcer og støtte 

Der er mange organisationer og samfundsgrupper, der tilbyder ressourcer og støtte til familier med børn med ordblindhed. Disse organisationer kan tilbyde alt fra information og rådgivning til sociale muligheder for dit barn. At komme i kontakt med andre familier, der forstår, hvad du går igennem, kan gøre en verden til forskel 
Konklusion: Dysleksi er et reelt problem, der påvirker millioner af børn over hele verden – men det behøver ikke at være en dødsdom for deres uddannelse eller fremtidige succes. Med den rette støtte på plads kan børn med ordblindhed trives både i og uden for klasseværelset. Så hvis du har mistanke om, at dit barn måske har ordblindhed, skal du ikke tøve med at søge hjælp. Jo før du kommer i gang, jo bedre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *