Sådan hjælper du en kollega med alkoholmisbrug

Sådan hjælper du en kollega med alkoholmisbrug.

Alkoholmisbrug er et alvorligt problem, og det kan være svært at vide, hvordan man skal hjælpe en kollega, der kæmper med det. I mange tilfælde kan folk, der har med alkoholmisbrug at gøre, være uvillige eller ude af stand til at søge hjælp på egen hånd. Hvis du er bekymret for en kollega, er der nogle ting, du kan gøre for at forsøge at hjælpe vedkommende.

I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle tips til at hjælpe en kollega, der har med alkoholmisbrug at gøre.

 

Planlæg en åben samtale om problemet.

 En af de vigtigste ting, du kan gøre, er at tale med din kollega om hans eller hendes alkoholforbrug. Det kan være en vanskelig samtale, men det er vigtigt at forsøge at føre den på en støttende og ikke-dømmende måde. Du kan spørge dem, hvordan de har det, og om de har lyst til at tale om deres drikkeri.

 

Hvis de er åbne for at tale om det, kan du tilbyde din støtte og lade dem vide, at du er der for dem. Du kan også opfordre din kollega til at søge professionel hjælp, hvis han/hun har svært ved at kontrollere sit alkoholforbrug på egen hånd. Hvis du er bekymret for din kollegas sikkerhed, kan du tale med en chef eller personaleafdelingen om dine bekymringer.

 

Hvilken hjælp tilbyder arbejdspladsen?

Det kan være en meget stor hjælp for en kollega med alkoholmisbrug, hvis du undersøger hvilken hjælp virksomheden tilbyder ansatte med alkoholmisbrug eller andre former for misbrug. Du vil ofte kunne finde den form for information i virksomhedes alkoholpolitik eller ved at kontakte HR afdelingen. I mindre virksomheder som måske ikke har lavet en alkoholpolitik eller som ikke har en HR-afdeling, kan du tale med direktøren om hvilken hjælp, man er villig til at tilbyde en kollega med alkoholmisbrug.

 

Det er for eksempel vigtigt at finde ud af om virksomheden kan og vil betale for en alkoholbehandling, for eksempel gennem en sundhedsforsikring.

 

Professionel hjælp udefra.

I nogle tilfælde kan det kan det være nødvendigt at få hjælp uden for arbejdspladsen, f.eks. fra en professionel rådgivningstjeneste. Alkohollinjen kan kontaktes alle dage for hjælp og rådgivning omkring hvordan man hjælper en kollega med alkoholmisbrug. Alkohollinjens telefoner besvares af uddannede alkoholbehandlere som alle har stor erfaring med at hjælpe mennesker med alkoholmisbrug. Du kan henvende dig anonymt hvis du syntes du har behov for det. Men alle alkoholbehandlerne er underlagt 100% tavshedspligt.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *