Sådan plejer du bedst din båd

Der findes mange forskellige bådtyper. Hver type skal plejes forskelligt, afhængigt af hvilket materiale den er fremstillet af. Alt efter hvilken bådtype du har, så skal den passes og plejes, og derfor bør du undersøge alt hvad der kan undersøges om netop din båd, så den får den rette pleje. Du kan også kontakte producenten af båden, så du kan høre hvad du skal være særlig opmærksom på, for at give båden den rette pleje.

Der kan også tilkøbes alverdens udstyr til båden, og hos Yactshop.dk finder du et stort udvalg af bådpleje, hvor man kan købe andet end pleje: motordele, dækudstyr, sikkerhed og meget andet.

Hvordan kan man pleje sin båd?

Den bedste måde at passe på din båd på er ved at sørge for regelmæssig vedligeholdelse. Dette omfatter: skift af olie og filter, kontrol af væskestanden og dæktrykket, inspektion af motorrummet for lækager eller løse ledninger. Et andet vigtigt skridt i pasningen af din båd er at sørge for, at den opbevares korrekt, når den ikke i brug. Du kan opbevare din båd på flere forskellige måder, f.eks. på en trailer med automatisk vippefunktion (som gør det muligt at køre væk uden at koble den fra) eller på blokke hjemme med en form for afdækning over båden, f.eks. presenning, teltdug eller endda plastikdug.

En plejet yacht er en båd, der vil holde i mange år

En båd, som er passet og plejet, er også en både, som vil holde i mange år. Ligesom, at man sender sin bil til service, så skal en båd også passes på og vedligeholdes. Alt efter hvilken størrelse og type både du har, så kræver det, altid vedligeholdes, og varme/gas kan gå i stykker, som skal udskiftes, samt andre ting.

Men man kan også tilkøbe en masse andre ting til sin båd, som gør livet på sin båd, nemmere, sjovere og enklere. Det kan være tilkøb af en gummibåd, cykler, så man altid har muligheden for at tage en cykeltur, når man kommer i havn forskellige steder. Det kan også være motordelen, som kan udskiftes til noget hurtigere, mere miljøvenligt.

Fordele ved bådlivet

En af fordelene ved at bo på en båd er, at du kan rejse til forskellige steder i verden samtidig med, at du stadig har dit eget hjem. Det giver dig frihed og uafhængighed, da du ikke er bundet til ét sted eller land

Der er også mange andre fordele, som stammer fra at eje en båd, f.eks. at man kan tage ud at fiske, når man har lyst til at få mulighed for at svømme i forskellige dele af verden og få alle mulige nye oplevelser.

Nogen har campingvogn, andre er mere til charterlivet på hotelværelser, men der er også mennesker, som tager på ferie i sin båd. Hvis man har et bådcertifikat, må man gerne sejle både, og derfor kan det være en oplagt mulighed for, at tage både mod nye farevande. Men en dyr kan koste mange penge, og den skal opbevares et sted. Det kan være en dyr hobby, men til gengæld er man også en ægte fri fugl ude på vandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *