Tiden er inde til vinterdæk, har du fået dine på bilen ?

Vinterdæk dukker op i kalenderen hvert år ved denne tid. Husker du at skifte ?

Hvis ikke du har sat vinterdæk på bilen endnu, så er det på tide. Temperaturen er nemlig ved at nå de magiske 7 grader, hvor dine sommerdæk ikke længere virker optimalt. Så er det af med de flotte alufælge og på med det knap så flotte stålfælge med vinterdæk.

Det betyder dog også, hvis du ikke allerede har dem liggende, en pæn udgift. Det er en nogle gerne vil spare væk. Specielt kvinder er godt til lige at springe over her. De har helt andre ting de gerne vil bruge pengene på, som f.eks. sko, tasker, kjoler, frækt lingeri, cafe besøg osv. Det er dog vigtigt at have de rigtige dæk på bilen hvis du vil sikkert gennem den kolde tid. 

Grunden til vi skal have vinterdæk på bilen er ikke så meget pga sne og is. De virker godt nok også langt bedre her end sommerdæk. Det er dog mere pga gummiblandingen at de er nødvendige. Sommerdæk har en noget hårdere gummiblanding. Hvilket gør at de kører bedst i varmt vejr. Ved vinterdæk er blanding langt mere blød, så den holder sig elastisk om vinteren. 

Kan man få et alternativ til de 2 dæk ?

Der findes faktisk et alternativ, som du kan have siddende på bilen hele året rundt. Herfra kommer også navnet helårsdæk. Det er et dæk der er lavet til at kunne køre både sommer og vinter. Det har næsten samme mønster som et vinterdæk, gummiblandingen er dog lidt mere hård. Dermed kan det også bruges om sommeren.

Det man her blot skal være opmærksom på er at dækket er et alternativ. Det er ikke den bedste løsning. Det er et dæk til dig der ikke gider købe 2 sæt fælge. Ligeledes til dig der ikke gider bøvle med at skulle skifte dæk et par gange i året. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *