Sådan vælger du den rigtige bedemand

Når man mister nogen, man har kær, så er det meget vigtigt, at man vælger den helt rigtige bedemand til at hjælpe med alt det praktiske i forbindelse med planlægningen af en begravelse eller bisættelse. Det kan nemlig tage en stor del af byrden, som allerede er meget tung, når man sørger.

Den rette bedemand kan nemlig hjælpe med stort og småt i en ellers uoverskuelig periode af ens liv, hvor man simpelthen ikke har overskuddet til at håndtere en masse praktiske opgaver, som f.eks. udgivelse af dødsannonce, bestilling af blomster og alt det andet, som skal ordnes i forbindelse med et dødsfald.

Vi kommer derfor her med vores bedste tips til, hvordan du finder den helt rigtige bedemand til at hjælpe dig gennem den svære tid og hjælpe med at planlægge en god sidste afsked for din kære.

Undersøg markedet

For det første handler det om at finde en bedemand i nærheden, så hvis du har et dødsfald i Haderslev, så vælger du typisk også en bedemand i Haderslev – men der er stadig en del at vælge imellem. Det kan selvfølgelig være svært og uoverskueligt at skulle i gang med en masse research, når man sidder midt i sorgen, men du gør faktisk kun dig selv en tjeneste, hvis du bruger lidt tid på det. Her kan det være en god idé at læse op på de forskellige bedemænd på deres hjemmesider og endda facebooksider, hvor du ofte kan finde en række anmeldelser fra tidligere kunder, som kan gøre din beslutning en del nemmere.

Tal med bedemanden

Når du har fundet et par bud på gode bedemand i nærheden, råder vi dig til at kontakte disse bedemænd – enten over telefonen eller til et kort uforpligtende møde, hvor du kan se dem an. Det er nemlig essentielt at der er en god kemi og også god kommunikation mellem jer, så der ikke sker misforståelser og dermed fejl. Her kan du så fortælle bedemanden om nogle af de elementer, der betyder mest for dig – og det kan give dig et godt indblik i, om han eller hun er et godt match. Du skal altså ikke være bange for at sige nej tak, hvis kemien ikke er der. Det er en vigtig periode, hvor både du og dine pårørende føler sig sårbare, og du bør derfor aldrig gå på kompromis, når det gælder om at vælge bedemand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *