Sommertid og maling

Foråret er kommet til Danmark og det betyder at vi atter skal til at forberede os på sommeren. Både den sene del af foråret og starten på sommeren byder på en masse muligheder til at nyde det gode vejr. Man kan vælge at motionere og få rørt kroppen under solens stråler, men man kan også vælge enten at være praktisk og hårdtarbejdende eller stillesiddende og hyggelig.

Det vigtigste kommer i at huske at nyde den friske luft. At temperaturene er gode og vejret er tørt, skaber motivation og fjerner samtidig undskyldninger for at være praktisk.

Genopfrisk hjemmet

Men hvordan er en skift i sæsonen bundet sammen med at være praktisk? Svaret er ligetil. I har været forbi maler-maling efter at I var blevet enige om at hjemmet trængte til at blive frisket op på ny. En frisk klat maling på væggene kan bringe mere humør til hjemmet når vinteren atter kommer; Det var bare en aftale I lavede tilbage i efteråret, og hvad skete der så?

Mange bryder sig ikke om lugten af maling. Fordi det pludselig var efterår forsvandt det gode vejr; det blev koldt og man kunne hverken bare lufte ud eller bruge tid på at være udenfor imens malingen tørre. Det starter med at man udskyder det til næste uge, og falder ned i en rutine hvor man netop siger at det bliver ordnet inden sommer. Det er her vi er nu.

Er du samtidig en af dem som gerne vil male skuret eller huset udvendigt, så er den varme tid til din fordel. Det ødelægger ikke din maling, men det gør samtidig at det kan være hyggeligere at lave det fysiske arbejde.

En chance for det kreative

Har man dernæst planlagt at give alle rummene en ny klat maling, så kan man let have købt flere forskellige farver. Der vil også altid være maling til overs. Denne maling kan mange finde på at stille væk i forventningen om at man vil bruge den om et par år.

Om et par år finder man så ud af at de gemte malerbøtter enten er ødelagte eller at der ikke er nok maling i til at det nytter noget. Her skal man udnytte at foråret og sommeren også lægger op til kreativitet, sjov og løjer.

På det punkt vil mulighederne være mange. Det letteste forslag vil være at investere i et staffeli og nogle billige pensler. At stå ude i det fri og mærke vinden omkring en mens man hører den hvisle gennem træerne, er i sig selv beroligende. Man kommer ind i en anden verden hvor man glemmer hverdagens bekymringer og stressfaktorer. Det er en sund ting at forsøge sig med; også hvis du ikke er god til at male.

Det kan involvere hele familien på et enkelt lærred, hvor man har købt nogle små tuber maling sammen med penslerne; også kan man have nogle mindre lærreder til mere personlig hygge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *