Vælg de rette printerpatroner

Vælg de rette printerpatroner

Printere og printerpatroner kan være lidt af en jungle. Der findes en masse forskellige, og det er som regel ikke nok bare at købe de patroner, der passer til det mærke printer, man har.

Ofte skal de også passe til den helt specifikke model, man har. Derudover er patronerne ofte så dyre, at det næsten kan virke lige så billigt at købe en ny printer med de patroner, der er i den.

Undersøg printerpatronerne, inden du køber printer

Hvis man gerne vil undgå at skulle bruge en mindre formue på printerpatroner i printerens levetid, kan det være en god idé at gøre sit forarbejde, inden man køber sin printer. Der kan nemlig være en smule forskel på, hvor dyre patronerne er til de forskellige printere. Det kommer bl.a. an på, hvilket mærke og model printeren er.

Derfor er det en god idé at starte med at finde ud af, hvilket behov man har – hvad skal printeren kunne? Derefter kan man så undersøge, hvilke modeller der kan det, som man ønsker, at den skal kunne. Herefter kan man overveje at vælge den, der er billigst i printerpatroner. Det kan være en, hvor patronerne ikke koster så meget per styk. Det kan også være en, hvor hver patron holder meget længe.

Overvej kompatible printerpatroner

En anden måde at gøre udgiften til printerpatroner mindre på er ved at købe kompatible patroner i stedet for originale. Printerproducenterne laver printerne forholdsvist billigt. I stedet sælger de deres originale patroner dyrt. Hvis man vil slippe for den høje pris, kan man overveje, om man i stedet skal købe kompatible patroner.

Hvis man overvejer denne løsning, skal man være opmærksom på, at printerproducenterne skriver i deres garanti, at det er på eget ansvar, hvis man ikke bruger originale patroner. Hvis printeren går i stykker med kompatible patroner i, vil de ikke give garanti på printeren. Er man ikke så bange for dette, er der dog ofte mange penge at spare ved at købe kompatible i stedet for originale printerpatroner.

Vær sikker på at få de rigtige printerpatroner

Alt efter, hvilken printer man har, bruger den også noget forskelligt til at printe med. En laserprinter bruger toner, og en blækprinter bruger blækpatroner. Dette bør man være opmærksom på, når man skal købe eller bestille en genopfyldning til sin printer.

I de fleste sammenhænge bør det dog ikke give de store udfordringer, da der oftest står, hvilke printermodeller de forskellige tonere eller patroner er kompatible med. Det gælder uanset, om man køber originalt eller ej. Køber man på en hjemmeside, kan man i nogle tilfælde også bare vælge mærke og model, og så ser man kun det, der passer til lige præcis den printer, man selv har. Så er man fri for at forholde sig til andre modeller.

Når man så har fundet den rigtige type printerpatroner, kan man overveje, om der er nogen idé i at bestille et ekstra sæt med det samme.

Nogle gange kan man få mængderabat, hvis man køber mere – og ellers kan man da i hvert fald spare fragten ved at købe mere sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.