Dette kan du lave i din have om vinteren

Er du fan af at arbejde i haven, og er du ked af, det nu er vinter igen, og du ikke kan lave havearbejde? Det skal du ikke være, da der er masser at lave i haven, endda også i vintertiden. Hvis du vil i gang med noget havearbejde, så læs mere om her, hvad du kan lave i haven om vinteren. 

Planter til haven 

Du kan faktisk godt plante nogle fine blomster og planter om vinteren, da der er nogle planter, der godt kan lide vinterkulden. Det er for eksempel nogle som kejserbusk og troldnød. Derfor er det smart at gøre det her i vintertiden, så du også har en undskyldning for at lave noget havearbejde. 

Du kan desuden plante nogle krukker til med planter, så de er klar og fine til foråret. Ejer du et drivhus, kan du stadig plante og have ting derinde. Det kunne være persille eller andre krydderurter.  

Men nogle planter kan ikke holde til vinteren, og derfor er det en god ide at passe på dem. Nogle kan måske tages ud, som knolde der er frostfølsommeAndre kan dækkes med for eksempel halm, som kartoflen og gulerødderså de kan klare vinteren. Dette skal dog gerne gøres i god tid, men hvis du tror det er for sent, kan du altid gøre det nu alligevel. Læs meget mere om at ordne have vinter. 

Dekoration og fugle 

Du kan altid dekorere haven med fine og flotte ting, vinteren er jo ikke noget, der ødelægger dekoration. Det kan være med fine havenisser, en lyskæde, små lamper eller andre hyggeligt ting. Haven ser meget mere trist ud i den mørke vintertid, og derfor kan det gøre haven lidt hyggeligere med dekoration og lys. 

Noget som både er dekoration, men også praktisk, er hjælp til fuglene. Fuglene har det ikke nemt om vinteren, men du kan hjælpe dem ved at have redder og fuglebade i haven. Der findes mange flotte fuglehuse, hvor du kan give de søde fugle masser at spise. Derudover er fuglebade ofte også rigtig fine, og så hjælper du også fuglene med at finde noget vand. Det er både hyggeligt og flot til haven. 

Husk, at du altid kan rydde op i haven. Det kan være, der ligger lidt skrald, eller at der er en masse blade, som måske kunne fjernes. Oprydning er der altid masser af, også i haven. 

Stress af i haven 

Med disse tips, kan du nu bruge lidt tid i haven, selvom det er vinter. Derfor har du en mulighed for at stresse af. Hvis du bare elsker havearbejde, og det er en af de få ting, der hjælper dig med at stresse af, er det heldigt, du stadig kan bruge tid i haven med disse ting. 

Specielt i juletiden kan alting være stressende, men selvom det er vinter, kan du altså stadig stresse af i haven. Så nu kan du igen komme ud i haven og hygge dig med havearbejdet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *