Hvad ved du egentlig om at være voksen?

Det er ikke nemt at blive voksen. Der er ikke et sæt regler og en liste med ting du skal gøre og huske. Man skal selv finde ud af det hele, og det er bare helt vildt svært. Du er måske selv lige ved at blive rigtig voksen. Bor ikke hjemme mere, klare sine ting selv og så videre. Men hvad ved du egentlig om at være voksen?

Alt det man aldrig tænker på

Når man kun lige er kommet ind i det rigtige voksne liv, går det op for en, hvor meget, der egentlig er at gøre og huske. Der er så mange ting, man aldrig tænker på, når man er ung og bor hjemme, og generelt får mors og fars hjælp. Ved du for eksempel, hvordan man skifter dæk på bilen, altså til vinterdæk. Ved du overhovedet, hvad vinterdæk koster? Se vinterdæk pris. Vinteren er jo trods alt på vej, og skal du bruge bilen, kan det blive meget nødvendigt med vinterdæk.

Så er der alle de her udgifter, som man aldrig rigtig har lært noget om. Måske har din mor, far, storebror eller storesøster lært dig lidt. Men dem kommer der altså mange af, de der udgifter. Der er husleje, el, vand, mad og meget mere. Tænk for eksempel på mobilen og dens abonnement, du skal jo have dækning rundt i verden! Se dækningskort.

Kan du klare dig selv?

Det at være voksen handler også om at kunne klare sig selv. Ikke bare økonomisk. Du skal selv kunne få gjort alle de her hverdags ting som man gør, når man er voksen. Det er for eksempel at vaske sengetøj mindst en gang om ugen, skifte tandbørste en gang om måneden, lave mad og gøre rent, rydde op, lægge tøj på plads og meget mere endnu. Det er også en vigtig del af at være voksen, for kan du ikke disse basale ting, uden at blive tvunget af et andet menneske, kan det hurtigt gå galt derhjemme.

Når først du har glemt opvasken en gang, og så igen, er der endnu mere at gøre rent. Så gider du endnu mindre, end du gad dagen før. Derfor handler det at være voksen om at tage sig sammen, at kunne tvinge sig selv til at gøre ting, man slet ikke gider. Det er nemlig svært, men slet ikke umuligt. Det kan måske være ekstra svært i starten, fordi du er ny til alt dette. Men bliv ved med at tving dig selv.

Men bare fordi du er voksen, er du ikke alene i verden. Du har stadig en familie, du kan spørge om hjælp. Du har venner, der kan komme over og motivere dig til at gøre dine ting. Så længe du ikke er afhængig af menneskerne omkring dig, men de blot er hjælpsomme en gang imellem, så er det helt okay at få lidt hjælp her og der. Voksenlivet er svært, men det skal ikke være forfærdeligt eller ensom. Nu ved du måske lidt mere om at være voksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *