Perleplader som aktivitet

At være kreativ med perleplader kan være en rigtig hyggelig familieaktivitet. Det er noget, både store og små kan være med til. På hjemmesiden https://babadut.dk/perleplader kan du finde en masse kreative og sjove bud på perleplader i forskellige farver og motiver. Du kan både bestille materialer til at bygge alt mellem himmel og jord af perler, og materialer der hjælper dig til et fint resultat med et planlagt motiv. Der er noget for enhver.

En god aktivitet for børn

De fleste – selv ældre mennesker – kan nok huske dengang, de var børn og lavede perleplader. Og det er endnu ikke en aktivitet, der er gået af mode – heldigvis. Det er nemlig rigtig hyggeligt, og alle kan være med. Har du helt små børn med til at lave perleplader og lege med perler, skal du dog være yderst opmærksom på, at de små børn ikke finder på at sluge perlerne. Det kan nemlig være farligt. Derudover skal børn ledsages og hjælpes af en voksen, når perlepladerne skal stryges. Et strygejern er nemlig ekstremt varmt, og man kan komme til skade ved at brænde sig på det varme jern.

Udover den opmærksomhed, man skal vise, hvis mindre børn er med til at lave perleplader og til at være kreativ med perler og farver, er det en hyggelig og benfri aktivitet. Der er nemlig ingen regler eller rammer for, hvilke motiver, former og farver, man kan kaste sig ud i at bygge af perler. Man har blot brug for det rette udstyr, hvilket vil sige perler i ønskede farver og størrelser, plader til at bygge motiverne på, og strygjern til at smelte perlerne sammen, når man er færdig. De frie tøjler er en rigtig god forudsætning for at fremme små børns kreative tænkning, og det er derfor en super fin aktivitet til familiehygge.

Perler for voksne

Det er dog ikke kun for børn at lege med perler. Både store og små kan få fine resultater og hyggelige timer ud af aktiviteten. Man bliver nemlig aldrig for stor til at lege. Og flotte perleplader kan faktisk anvendes, når man har lavet dem. De behøver ikke at ligge og samle støv. Du kan nemlig bruge dem til at sætte udenpå gaveindpakning, hænge dem i vinduer eller lime en magnet på bagsiden således, at perlemotivet kan pryde et køleskab. Det er vildt mange muligheder med perleplader.

Efterhånden flere og flere undersøgelser af den ene og anden art viser, at det er afstressende at være kreativ. Det virker nemlig beroligende på os mennesker at lave noget med vores hænder. Gerne noget, som ikke stiller høje krav til os selv om perfektionisme. Dertil aktiverer det både højre og venstre del af vores hjerne, når vi bruger begge vores hænder til sysler eller håndarbejde. Måske det er dér, den gode følelse kommer fra. Derudover er det altså helt vildt sundt at finde sit indre barn frem igen i ny og næ. Alle voksne rummer nemlig en naturlig kreativitet og lyst til at skabe og lege, som mange desværre glemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *