Pindsvin: Alt du skal vide om det søde dyr

Et pindsvin er et lille pattedyr af familien Erinaceidae. Der findes 17 arter af pindsvin i fem slægter, som findes i dele af Europa, Asien og Afrika og i New Zealand efter introduktion. Pindsvinene har et piggeagtigt dække af fjer på ryggen og siderne. Disse pigge ligger typisk fladt mod deres ryg og er ikke giftige eller med modhager.

Piggene kan dog blive oprejst, når dyret føler sig truet og peger hovedet nedad for at yde størst mulig modstand mod et rovdyr. Pindsvin er forholdsvis nemme at passe og er gode kæledyr.

Nattetyr

Pindsvin er nataktive dyr, der går i dvale i vintermånederne. De er meget sky og hemmelighedsfulde og sover ofte om dagen i en rede af blade eller græs. Pindsvin er altædende og spiser både insekter og plantemateriale.

Hvad spiser pindsvin?

De spiser bl.a. regnorme, snegle, snegle, tusindben, tusindben, frøer, tudser, slanger, mus og spidsmus, samt bær, frugter og nødder. Pindsvin bærer ofte sygdomme som f.eks. salmonella, så det er vigtigt at vaske hænder efter at have håndteret dem.

Kan pindsvin være kæledyr?

Hvis du overvejer at anskaffe dig et pindsvin som kæledyr, er det vigtigt at lave noget research først. Pindsvin er ikke egnet til alle, og de kræver særlig pleje og opmærksomhed. De er ikke nuttede dyr og kan ikke lide at blive holdt eller kælet for dem. Pindsvin kan være nervøse og kan bide, hvis de føler sig truet. De har også skarpe pigge, som kan stikke i huden, hvis man ikke er forsigtig.

Pindsvin har brug for en særlig kost, der omfatter insekter, samt tørfoder, der er specielt udviklet til pindsvin. De har også brug for et hjul til at træne på og et gemmested, hvor de kan føle sig trygge. Pindsvin er udsat for flere sundhedsproblemer, så det er vigtigt at finde en velrenommeret opdrætter eller redningsorganisation, der kan give dig et sundt dyr.

Hvor lever pindsvin?

Pindsvin findes i Europa, Asien og Afrika. Pindsvin blev indført til New Zealand i slutningen af 1800-tallet og findes nu i hele landet. Pindsvin findes i skove, hegn, enge og haver. De bygger reder af blade eller græs, som de sover i om dagen.

Hvordan ser pindsvin ud?

Pindsvin er små dyr med korte ben og en rund krop. De har et pigget fjerdække på ryggen og siderne. Disse pigge er ikke giftige eller med modhager, men de kan blive oprejst, når dyret føler sig truet. Pindsvin har typisk brun eller grå pels, men nogle arter kan være sorte, hvide eller endda lyserøde.

Hvor store er pindsvin?

Pindsvin er mellem 20 og 30 cm lange og vejer mellem 0,5 og 1 kg.

Hvor længe lever et pindsvin?

Pindsvin lever typisk i 2-4 år i naturen, men kan leve op til 10 år i fangenskab.

Hvad er pindsvinets livscyklus?

Pindsvin fødes blinde og døve og vejer kun ca. 20 gram. De bliver fravænnet som 6 uger gamle og bliver kønsmodne som 6 måneder gamle. Pindsvin lever typisk 2-4 år i naturen, men kan leve op til 10 år i fangenskab.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.