Rejs til Vietnam i dit sabbatår

Ens sabbatår er en spændende tid. Her er der tid og mulighed for at lære sig selv at kende på en helt ny måde, og det er et år med masser af udfordringer, nye indtryk og fantastiske oplevelser. Et sabbatår er både en velfortjent pause efter skolen, og samtidig kan mange unge have brug for at opleve noget nyt, før de beslutter sig for et studie eller flytter hjemmefra. Mange unge mennesker vælger derfor at tage ud at rejse, og efter nogle måneder vender de tilbage med uforglemmelige minder og en masse selvudvikling i kufferten.

Dit livs rejse

At tage ud at rejse er en stor beslutning, og det er vigtigt at minde sig selv om, at der ikke er én bestemt eller rigtig måde at gøre det på. Mens nogle mennesker nøjes med en kort interrail tur rundt i Europa, tager andre på verdensrejse i et halvt år. Nogle mennesker foretrækker luksusferier og sandstrande, mens andre hellere vil klatre, dykke og udføre bungee spring. Nogle rejsemål er dog helt sikkert mere populære end andre blandt unge mennesker, og Vietnam ligger helt sikkert oppe i toppen over favorit rejsemål. Rejser til Vietnam er utrolig populære, idet landet varierer så meget fra nord til syd. Her er der rig mulighed for at lave lidt af hvert, og på den måde samles mange forskellige mennesker her. Også temperaturerne varierer meget, så en tur til Vietnam kræver også en smule research og forberedelse.

Den vietnamesiske kultur

Det specielle ved Vietnam er især landets natur og kultur. Vietnam har mange rismarker, idet vietnameserne dyrker meget ris. Disse rismarker kan man både opleve i den frodige, nordlige del af landet, men også i den sydlige del, hvor der er mange floder. Du kender helt sikkert til Halong Bay i den nordlige del af Vietnam, som er et absolut must-see for enhver turist. I den sydlige del af landet kan man blandt andet tage på sejltur på Mekongfloden og opleve de fantastiske, flydende markeder. Foretrækker man at dykke længere ned i den vietnamesiske kultur, kan man tage madlavningskurser, være frivillig i forskellige organisationer eller prøve at lære en smule vietnamesisk. Især den vietnamesiske mad er dog fantastisk, og når man vender hjem igen, kan man servere lækker vietnamesisk mad for sine venner og familiemedlemmer. Én ting er helt sikkert: En rejse til Vietnam er uforglemmelig, og du vil helt sikkert ikke fortryde at pakke rygsækken og stige på flyet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *